Vestsjællands Akvarie- og Terrarie Klub

Se her hvad du som medlem af klubben kan få glæde af

VESTSJÆLLANDS AKVARIE- OG TERRARIEKLUB er en forening af ligesindede hobbyfolk indenfor både akvariehobbyen og terrariehobbyen. Klubben beskæftiger sig med alt indenfor akvarier, fisk, planter samt hold af terrarie-dyr. - Så har du de samme interesser, men ligesom mangler nogen at uddybe dine ideer eller vanskeligheder med, så er et medlemskab af Vestsjællands Akvarie- og Terrarieklub måske lige noget for dig.

HJEMMEMØDER

Vestsjællands Akvarie- og Terrarieklub har mindst ét møde om måneden i sæsonen (jan.-maj og sept.-dec.). De fleste af møderne bliver afholdt som hjemmemøder, som regel hos ét af medlemmerne. Andre møder bliver afholdt som en tur/udflugt eller som et foredrag i forbindelse med et hjemmemøde. På møderne kan vi tage et punkt vi kalder "Fra medlem til medlem" op, hvor der bliver holdt auktion hvis én eller flere af mødedeltagerne har medbragt auktions-effekter i form af overskud af planter, fisk, brugt udstyr eller lignende.
- Vi sætter altid fokus på socialt samvær, hvor der er tid til at tale med hinanden.

Mødetider og -sted kan ses i medlemsbladet og på klubbens Årskalender, hvor der er detaljeret omtale af klubbens møder, efterhånden som de bliver arrangeret.

GRUPPEAKTIVITETER

Klubben kan lejlighedsvis oprette interessegrupper. P.t. er der ingen gruppeaktiviteter. Alle aktiviteter er fælles-aktiviteter.
Hvis der undervejs opstår særlige interessefællesskaber i klubben, opretter vi "ad hoc" interessegrupper hvor du kan være med til at gå i dybden med de ting, der interesserer dig mest. Her kan du få mulighed for at give dine erfaringer videre til dem, der har brug for det, eller du kan få hjælp fra mere erfarne medlemmer med samme special-interesse. - Der er altid noget, man kan blive klogere på.

KONKURRENCER

I marts måned arrangeres der en hjemmebedømmelses-konkurrence, hvor der konkurreres i, hvem der har det flotteste akvarium derhjemme. Konkurrencen gennemføres i samarbejde med regionens andre akvarieklubber, og de bedste akvarier får efterfølgende mulighed for at blive bedømt ved danmarksmesterskabet, som er en landsdækkende konkurrence under Dansk Akvarie Union, som klubben er medlem af. Som medlem af Dansk Akvarie Union har du også mulighed for at være med i en landsdækkende opdrætskonkurrence, hvor vi prøver at være med til at opdrætte så mange som muligt af de akvariefiskearter vi har i vores akvarier, således vi ikke belaster naturen med vores forbrug af akvariefisk, mere end højst nødvendigt.

MEDLEMSBLAD

Klubben udgiver 7 gange om året et 16 siders medlemsblad "Pragtsmerlingen", hvor klubbens aktiviteter annonceres og omtales, og hvor redaktøren og klubbens medlemmer eller andre, skriver artikler om hobbyens fisk og dyr, samt andre akvarie-/terrarie-relaterede emner.

LIDT HISTORIE

Klubben, der fra starten i 1993 hed Vestsjællands Akvarieklub, voksede sig efterhånden op til at være en af de større på Sjælland udenfor det storkøbenhavnske område. Klubben har stadig medlemmer fra både Midt- og Vestsjælland, og vi har flere erfarne folk indenfor vores hobby, som du som medlem kan trække på.
Klubben har tidligere haft flere interessegrupper indenfor ferskvandsakvarier, og saltvandsakvarier, og også en interessegruppe for havebassiner. I september 1998 fik vi en interessegruppe der beskæftigede sig med emnerne terrarier, akvaterrarier og paludarier.  Det førte til, at vi i 2001 ændrede klubbens navn til Vestsjællands Akvarie- og Terrarie Klub. I september 2005 kom der endnu en gruppe til, nemlig Fotogruppen
Disse undergrupper havde hver en kontaktperson, der sammen arrangerede klubbens mødeaktiviteter, og som havde oparbejdet en stor viden om hver sit speciale.
Disse interessegrupper er ikke længere aktive som grupper, men mange af folkene bag dem er stadig aktive medlemmer af klubben, bl.a. i klubbens bestyrelse, hvor de sammen arrangerer møder og arrangementer med udgangspunkt i de forskellige interesseområder.

KONTINGENT OG KONTAKT

Voksne . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : kr. 210 pr. år
Junior/pensionist . . . . . . . . . . . . . . . . . . : kr. 140 pr. år
Pensionist par. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : kr. 200 pr. år
Familie-kontingent*. . . . . . . . . . . . . . . . : kr. 285 pr. år
*) Alle familiemedlemmer i samme husstand.

Kontingent kan indbetales på klubbens konto på kt.: 0524 220557 eller på MobilePay 25883354

Indmeldelse og betaling af kontingent i sidste kvartal gælder også for det efterfølgende år.

Alle er velkommen til at deltage i et par møder, før man bestemmer sig for et medlemskab.

 

Du kan kontakte klubbens medlemsansvarlige HER